Dette stillingsopslag er udløbet. Tryk her for at se joblisten.
Kvantitativ analytiker til Risikostyring

Kvantitativ analytiker til Risikostyring

Har du lyst til at benytte dine analytiske og kvantitative evner til at sikre den rette balance mellem konkurrencedygtige investeringsafkast og tryghed for kundernes fremtidige pensionsydelser? Så tilbyder vi en udfordrende stilling med stort ansvar i den centrale nøglefunktion for risikostyring i et af landets største arbejdsmarkedspensionsselskaber.  Du vil indgå i et ambitiøst team med høj faglighed, hvor der lægges stor vægt på dyb forretningsforståelse og tæt samarbejde med vores dygtige kollegaer i organisationen som f.eks. aktuar-funktion, Back Office og investeringsafdeling.

Som en del af PenSam Gruppens 2020 plan gennemgår Risikostyring en spændende transformation, som signifikant vil øge vores kapacitet til at udføre forretningsunderstøttende risikoanalyser og udvikle nye metoder til kvantificering og styring af koncernens risikoeksponeringer.

Om jobbet

Du vil indgå i teamet som et centralt medlem med reference til risikochefen og med afsæt i din personlighed, faglighed og erfaring tage ejerskab og ansvar for et bredt spektrum af udfordrende og spændende arbejdsopgaver, så som:

• ALM analyse og kapitalplanlægning for garanterede, såvel som for ikke-garanterede, pensionsprodukter
• Udvikling af matematiske modeller til risikoanalyse af aktiver og passiver
• Deltagelse i strategiudviklingsproces og udarbejdelse af risikovurderinger i forbindelse med strategiske forretningsplaner/fremskrivninger
• Videreudvikling af risikostyringskoncepter som f.eks. nye risikomål og styringsmekanismer
• Deltagelse i interne komiteer og tværfaglige projekter
• Fagligt ansvar for dele af PenSam’s risikosystem (metodik og IT-implementering)
• Driver på ad-hoc analyser og myndighedsforespørgsler indenfor relevant ansvarsområde

Hvem er du?

Vores ideelle kandidat har erfaring indenfor ALM modellering samt stor interesse og forståelse for dynamikker i samspillet mellem investeringsaktiver og livforsikringspassiver samt de tilknyttede risici. Du kan fremvise konkrete resultater af dit tidligere arbejde og er blandt de bedste på dit felt.

Vi forventer, at du har 4-6+ års relevant erhvervserfaring fra et pensionsselskab, bank eller konsulentbranchen.  Din akademiske baggrund kan være som aktuar, matematiker, økonom eller tilsvarende på kandidat eller ph.d. niveau. Det væsentligste er, at du har den blanding af nysgerrighed, engagement og vedholdenhed, som sammen med dine stærke analytiske kvalifikationer, gør at du kan forbinde teori og praksis til at finde, udvikle og implementere praktiske løsninger, som skaber forretningsmæssig værdi på både kort og lang sigt.

Du er resultatorienteret og indgår effektivt og ansvarsfuldt i teamets arbejde, uanset om du løser opgaver selvstændigt eller i samarbejde med dine kollegaer. Du bidrager med positivitet og energi, viser handlekraft og initiativ og sætter pris på en uformel og humoristisk tone på kontoret.

Vi sætter høje krav til dine it-kvalifikationer, og forventer du kan designe og udvikle robuste analytiske løsninger, som kan indgå i teamets daglige arbejde, hvor SQL og Excel/VBA pt. udgør vores vigtigste redskaber. Gode programmeringsevner og erfaring med applikationer som SAS,  Matlab  eller tilsvarende vil være et plus. Du er hurtigt til at tilegne dig nye værktøjer og metoder og har en passion for at lære nyt. 

Evnen til at formidle dine resultater klart og forståeligt i både skrift og tale er en kritisk nøgle til din succes i rollen.

Hvad tilbyder vi?

PenSam servicerer over 400.000 kunder med arbejdsmarkedspension, forsikring og bank løsninger med over 140 mia. DKK i investerings aktiver. Du bliver centralt placeret i en finansiel virksomhed som for tiden gennemgår en visionær forandringsproces med kunden i centrum. PenSam er blandt de førende pensionsselskaber, når det gælder digitalisering og brug af industriløsninger med stærkt fokus på at nedbringe omkostningsniveauet for vores kunder.

Du bliver en del af et højt kvalificeret team i vækst, hvor du har mulighed for at være med til at sætte kursen for en spændende faglig og personlig udviklingsrejse for teamet som helhed og dig selv som individ. PenSam har stort fokus på udvikling af organisation og medarbejdere og tilbyder en afvekslende hverdag, hvor du vil få stor indflydelse på struktureringen af din egen arbejdsdag. 

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at ringe til risikochef Morten Weis på mobil 61 55 26 60.

Ansøgningsfrist: mandag den 6. juni 2017. Vi holder løbende samtaler.

PenSam Gruppen omfatter arbejdsmarkedspensioner samt bank- og forsikringsvirksomhed. Den samlede balance er på 140 mia. kr., og mere end 400.000 kunder. Læs mere om PenSam’s forretning og PenSam som arbejdsplads på www.pensam.dk
           
PenSam - Jørgen Knudsens Vej 2 - Postboks 282 - DK-3520 Farum - Tlf.: +45 44 39 39 39 - Fax: +45 44 39 39 40 - pensam@pensam.dk - Forbehold
Dette stillingsopslag er udløbet. Tryk her for at se joblisten.