Dette stillingsopslag er udløbet. Tryk her for at se joblisten.
Erfaren Porteføljemanager til alternative investeringer

Erfaren Porteføljemanager til alternative investeringer

Vi søger en ny kollega med flair for tal og finansiel modellering til at videreudvikle PenSam portefølje indenfor infrastruktur og udenlandske ejendomme.

Om jobbet

Du bliver en del af afdelingen for Alternative Investeringer, hvor vi forvalter aktiver indenfor unoterede aktier, illikvid kredit, infrastruktur og ejendomme. Alternative investeringer er med sin markedsværdi på knapt 55 mia. kr. en helt central del af PenSams investeringsportefølje, der p.t. har en markedsværdi på ca. 150 mia. kr. Der er udover den løbende forvaltning et betydeligt investeringsbehov over de kommende år.  Forvaltningen og udviklingen af porteføljen foretages af afdelingens 12 medarbejdere i tæt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere.

Afdelingens medarbejdere har mange års erfaring med investering i og forvaltning af alternative investeringer. Strukturen er flad, tonen uformel, og selvom der er et stort selvstændigt ansvar forbundet med jobbet, er sparring med dine nærmeste kollegaer et ”must”.  

Dine opgaver vil primært omfatte forvaltning og udvikling af den eksisterende portefølje indenfor infrastruktur og udenlandske ejendomme, men du vil i nogen grad også blive involveret i arbejdet med den øvrige portefølje af fonde og co-investeringer indenfor illikvid kredit og private equity. Du forventes i den forbindelse at kunne:
 • arbejde med at videreudvikle strategien for infrastruktur og udenlandske ejendomme 
 • tage selvstændigt ansvar for alle investeringsprocessens faser fra identifikation af investeringsmuligheder til indledende analyse, due diligence, strukturering og forhandling af aftalegrundlag og implementering af nye investeringer 
 • sikre at det kvantitative grundlag i investeringsindstillinger mv. i form af f.eks. finansielle modeller er robust 
 • vedligeholde eget netværk med interessenter udenfor PenSam, bl.a. andre institutionelle investorer, banker, placement agents og potentielle samarbejdspartnere mm. 
 • koordinere og prioritere opgaver/projekter på tværs af interessenter i PenSam, herunder vores ESG-, risikostyrings-, og værdiansættelsesfunktioner 
 • sikre efterlevelse af governance samt vedligeholdelse af forretnings- og arbejdsgange.
Jobbet stiller store krav til dine analytiske og kommunikative evner, men vi kan til gengæld love dig medansvar for og medindflydelse på porteføljen.

Hvem er du?

Du har erfaring med og interesse for investering og forvaltning af alternative investeringer med et godt finansieringsteoretisk fundament. Vi forestiller os, at du:
 • har solid finansiel viden og erfaring kombineret med økonomisk forståelse funderet i en relevant uddannelsesmæssig baggrund f.eks. cand.merc., cand.polit. evt. suppleret med CFA/CAIA
 • har minimum tre års erfaring og netværk fra en lignende stilling med fokus på alternative investeringer f.eks. fra en anden pensionskasse, kapitalforvalter, bank eller rådgiver/konsulent
 • er kvalitetsbevidst og har solid erfaring med finansiel modellering og værdiansættelse, samt indgående kendskab til MS Office
 • har erfaring med due diligence-processer samt forhandling af investeringsaftaler
 • er analytisk og struktureret anlagt med et kommercielt mindset
 • kan arbejde selvstændigt, har personlig gennemslagskraft og er god til at formidle dine budskaber.

Hvad tilbyder vi?

Vi tilbyder en spændende stilling med udfordrende opgaver og udviklingsmuligheder samt et fagligt stærkt arbejdsmiljø i Investeringsområdet i PenSam, som består af 27 medarbejdere. Du vil opleve engagerede kollegaer, der giver dig kvalificeret sparring og modspil. 

Vi har en ambition om, at forvaltningen af vores alternative investeringer til enhver tid er kendetegnet ved en effektiv udvikling og eksekvering af såvel nye investeringer som i driften af den eksisterende portefølje.  

Vi har fokus på, at der er en god balance i dit arbejdsliv, men du skal også være indstillet på, at der er perioder, hvor du har travlt og skal kunne håndtere ”mange bolde i luften”, uden at det går ud over kvaliteten af dit arbejde. 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om stillingen eller PenSam som arbejdsplads, så ring til Head of Alternative Investments & Real Assets Jeppe Starup på telefon 6043 0164.

Vi inviterer løbende kvalificerede ansøgere til samtaler.
Ansøgningsfrist er d. 2. juni 2023. 

PenSam Koncernen omfatter arbejdsmarkedspensioner samt bank- og forsikringsvirksomhed. Den samlede balance er på 180 mia. kr., og mere end 480.000 kunder. Læs mere om PenSam’s forretning og PenSam som arbejdsplads på www.pensam.dk            
PenSam - Jørgen Knudsens Vej 2 - Postboks 282 - DK-3520 Farum - Tlf.: +45 44 39 39 39 - Fax: +45 44 39 39 40 - pensam@pensam.dk - Forbehold
Dette stillingsopslag er udløbet. Tryk her for at se joblisten.