Dette stillingsopslag er udløbet. Tryk her for at se joblisten.
Senior Portfolio Manager til realaktiver/udenlandske ejendomme i PenSam

Senior Portfolio Manager til realaktiver/udenlandske ejendomme i PenSam

Vi søger en ny kollega til teamet med flair for tal og finansiel analyse til at videreudvikle en portefølje indenfor realaktiver og udenlandske ejendomme.

Om jobbet

Du bliver en del af afdelingen for Alternative Investeringer, hvor vi forvalter investeringsaktiver indenfor unoterede aktier, illikvid kredit, infrastruktur og ejendomme. PenSam’s eksponering til alternative investeringer er p.t. på ca. 55 mia. kr. og udgør en helt central del af PenSams investeringsportefølje med et betydeligt investeringsbehov over de kommende år.  Forvaltningen og udviklingen af porteføljen foretages af afdelingens 13 medarbejdere i tæt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere. 

Afdelingens medarbejdere har mange års erfaring med investering i og forvaltning af alternative investeringer. Strukturen er flad, tonen uformel, og selvom der er et stort selvstændigt ansvar forbundet med jobbet, er sparring med dine nærmeste kollegaer et ”must”.  

PenSam har en proaktiv og struktureret tilgang til markedet, og dine opgaver vil primært omfatte forvaltning og udvikling af den eksisterende portefølje af udenlandske ejendomsfonde samt udvikling af porteføljen indenfor andre realaktiver. Du vil også blive involveret i arbejdet med den øvrige portefølje af fonde og co-investeringer indenfor illikvid kredit, private equity og infrastruktur.

Du forventes i den forbindelse at kunne:
• arbejde selvstændigt med at videreudvikle strategien for realaktiver, herunder udenlandske ejendomme
• tage ansvar for alle investeringsprocessens faser fra identifikation af investeringsmuligheder til indledende analyse, due diligence, strukturering og forhandling af aftalegrundlag og implementering af nye investeringer
• sikre at det kvantitative grundlag i investeringsindstillinger mv. i form af f.eks. finansielle modeller er robust
• vedligeholde eget netværk med interessenter udenfor PenSam, bl.a. andre institutionelle investorer, banker, placement agents og potentielle samarbejdspartnere mm.
• koordinere og prioritere opgaver/projekter på tværs af interessenter i PenSam, herunder vores ESG-, risikostyrings-, og værdiansættelsesfunktioner
• sikre efterlevelse af governance samt vedligeholde af forretnings- og arbejdsgange.

Hvem er du?

Du har et godt finansieringsteoretisk fundament samt erfaring med og interesse for investering og forvaltning af alternative investeringer. Vi forestiller os, at du: 

• har solid finansiel viden og erfaring kombineret med økonomisk forståelse funderet i en relevant uddannelsesmæssig baggrund f.eks. cand.merc., cand.polit. evt. suppleret med CFA/CAIA
• har minimum 5 års relevant erfaring og netværk fra en lignende stilling med fokus på alternative investeringer, herunder realaktiver f.eks. fra en anden pensionskasse, kapitalforvalter, bank eller rådgiver/konsulent
• er kvalitetsbevidst og har solid erfaring med finansiel analyse og værdiansættelse, samt indgående kendskab til MS Office
• har erfaring med due diligence-processer samt forhandling af investeringsaftaler
• er analytisk og struktureret anlagt med et kommercielt mindset
• har interesse og erfaring i at arbejde med investeringer på strategisk niveau, gerne med blik for nye løsninger
• kan arbejde selvstændigt, har personlig gennemslagskraft og er god til at formidle dine budskaber.

Hvad tilbyder vi?

Vi tilbyder en spændende stilling med udfordrende opgaver og udviklingsmuligheder samt et fagligt stærkt arbejdsmiljø i Investeringsområdet i PenSam, som består af 28 medarbejdere. Du vil opleve engagerede kollegaer, der giver dig kvalificeret sparring og modspil. 

Vi har en ambition om, at forvaltningen af vores alternative investeringer til enhver tid er kendetegnet ved en effektiv udvikling og eksekvering af såvel nye investeringer som i driften af den eksisterende portefølje.   

Vi har fokus på, at der er en god balance i dit arbejdsliv, men du skal også være indstillet på, at der er perioder, hvor du har travlt og skal kunne håndtere ”mange bolde i luften”, uden at det går ud over kvaliteten af dit arbejde. 

Stillingen forventes at kunne blive besat på senior porteføljemanager niveau, men det centrale for os er at finde en kollega med den rette kombination af kompetencer og personlige egenskaber. 

Jobbet stiller store krav til dine analytiske og kommunikative evner, men vi kan til gengæld love dig medansvar for og medindflydelse på porteføljen. 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om stillingen eller PenSam som arbejdsplads, så ring til Head of Alternative Investments & Real Assets Jeppe Starup på telefon 6043 0164.

PenSam Koncernen omfatter arbejdsmarkedspensioner samt bank- og forsikringsvirksomhed. Den samlede balance er på 180 mia. kr., og mere end 480.000 kunder. Læs mere om PenSam’s forretning og PenSam som arbejdsplads på www.pensam.dk            
PenSam - Jørgen Knudsens Vej 2 - Postboks 282 - DK-3520 Farum - Tlf.: +45 44 39 39 39 - Fax: +45 44 39 39 40 - pensam@pensam.dk - Forbehold
Dette stillingsopslag er udløbet. Tryk her for at se joblisten.