Dette stillingsopslag er udløbet. Tryk her for at se joblisten.
Senior Porteføljemanager til investeringsområdet i PenSam

Senior Porteføljemanager til investeringsområdet i PenSam

Brænder du for investeringer, og har du lyst til at være en del af et pensionsselskab i rivende udvikling– så kig her! Vi søger en ny kollega til afdelingen ”Likvide Aktiver og Porteføljeanalyse”, som er en del af investeringsområdet i PenSam.
 
Om afdelingen
Afdelingen har ansvaret for investeringer i likvide aktiver, som består af børsnoterede aktier, likvid kredit og statsobligationer mv. og for at foretage analyser af den overordnede strategiske aktivsammensætning.  Desuden varetager teamet på 9 medarbejdere  likviditetsstyring, valuta- og renteafdækning samt tværfagligt arbejde for det samlede investeringsområde.

Om jobbet

Du vil sammen med en kollega få ansvaret for strategien for børsnoterede aktier og likvid kredit. Dette indebærer blandt andet følgende opgaver:

• Udvikling af strategien for børsnoterede aktier og likvid kredit henimod systematiske faktorer og med et tydeligt ESG-fokus
• Etablering af og varetagelse af passive cash mandater og igennem derivater
• Udvikling af derivatstrategier indenfor aktier og likvid kredit med det formål at udnytte risikobudgettet bedre, tjene derivatbaserede risikopræmier eller få beskyttelse mod hale-events
• Udvikling af værktøjer til porteføljestyring
• Deltage i tværfaglige case studies

Mange af ovenstående tiltag vil kræve en udvikling af de eksisterende værktøjer i PenSam, og du vil skulle være med til at facilitere dette i forhold til interne processer og de centrale systemer.

Hvem er du?

Du har et godt finansieringsteoretisk fundament, har et indgående kendskab til derivater og hertil vil det være en fordel, hvis du har programmeringserfaring (fx R eller Python). Du har mindst 3 års investerings- og analyseerfaring fra investeringsafdelingen hos en anden pensionskasse/kapitalforvalter eller markedsafdelingen i en bank. Du skal desuden have lyst til at formidle din viden på en enkel måde og kunne levere strategi- og beslutningsoplæg, som belyser, uddanner og perspektiverer.

Vi forventer, at du er en hold-spiller, som hellere vil lykkedes i samarbejde med andre end alene. Du skal have lyst til at blive en del af en kultur, hvor vi er nysgerrige på hinandens idéer, men hvor vi også udfordrer den viden og tilgang, som vi har i dag. Du trives med at tage initiativ og finde løsninger.

Hvad tilbyder vi?

Vi tilbyder spændende udviklingsmuligheder samt et fagligt udfordrende arbejdsmiljø, hvor du vil opleve engagerede kollegaer, der giver dig kvalificeret sparring. Dit arbejde vil ske i samarbejde med porteføljemanagere indenfor investeringsområdet, og der vil være en høj grad af tværgående samarbejde med bl.a. Risikostyring, Back Office og Aktuariat.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte Jannik Teigen Hjelmsted, chef for Likvide Aktiver og Porteføljeanalyse, på tlf. 61 78 27 98 eller via mail på jthj@pensam.dk.

PenSam Gruppen omfatter arbejdsmarkedspensioner samt bank- og forsikringsvirksomhed. Den samlede balance er på 140 mia. kr., og mere end 400.000 kunder. Læs mere om PenSam’s forretning og PenSam som arbejdsplads på www.pensam.dk
           
PenSam - Jørgen Knudsens Vej 2 - Postboks 282 - DK-3520 Farum - Tlf.: +45 44 39 39 39 - Fax: +45 44 39 39 40 - pensam@pensam.dk - Forbehold
Dette stillingsopslag er udløbet. Tryk her for at se joblisten.